Dolenjska, Šentrupert, Prelesje

Zazidljivo zemljišče

Cena: 690.000,00 620.000,00 €

Osnovni podatki

transakcija: prodaja
šifra oglasa: PZ00221N
vrsta objekta: zemljišče
tip: zazidljivo
regija: Dolenjska
lokacija: Prelesje
področje podrobno: Šentrupert
velikost: 85.249,00 m²

Opis

Prodamo izjemno, lepo in večje posestvo (zaokroženo celoto) v čudoviti naravi. Zemljišče zajema večji del hriba in del okoli njega.

Vsa zemljišča so v enem kosu. Na eni strani posestvo zelo prikladno objema in ščiti gozd, za katerim se tudi nahaja del rodovitnih kmetijskih površin, ki skupaj z gozdom mejijo na prelepo reko Bistrico, na drugih straneh pa se z vrha preko ostalih kmetijskih površin in travnikov odpre in razteza pogled po celotni dolini. Zazidljiv del posestva je prikazan na slikah in obsega vrh ter del pobočja.

Celotna površina zemljišča (8,5 ha) je sestavljena iz 17.500 m2 zazidljivih površin, 35.000 m2 gozdov in 32.000 m2 njiv ter travnikov. Lokacija je samo 45 min stran od Ljubljane in cca 10 km od AC Ljubljana - Zagreb. Blizu posestva se nahajajo podeželske stanovanjske hiše, poslovni objekti, cesta Sevnica-Trebnje, kraj Šentrupert, prelepa narava, konji, obora z jeleni...

Zemljišče je najbolj primerno za posameznika, ki bi želel imeti svoje večje samooskrbno zaključeno posestvo v lepi naravi z objekti, površinami za kmetovanje, gozdom, blizu reko, in vse to le 10 min od avtoceste. Velik del vrha je ravnega kar omogoča dobro postavitev objektov na tem delu. Namenska raba je površina podeželskega naselja. Pred časom so tu stale hiše s skednjom, hlevom in poslopji. Cca polovica kmetijskih površin se nahaja v ravnini, druga polovica pa na rahlem pobočju. Na vseh površinah je možna strojna obdelava. Edini strmejši del je področje, kjer se nahaja gozd.

Poleg tega pa je lahko primerno tudi za investitorje v gradnjo naselja (saj je tu možno postaviti naselje hiš), ali samo kmetijsko uporabo, in tudi turistično dejavnost (hotel, motel, dvorana, vinska klet, agrarni in prireditveni turizem, poroke...).

Pogoj prodaje je delitev stroškov prodaje.

Niko Banovič
GSM:
+386 41 792 910
e-mail:
info@niva.si